Trænet fyr - proteinpulverProtein pulver er blevet et af de mest populære midler til boost af træning. Proteinpulver bruges af træningsentusiaster på alle niveauer og kan helt sikkert også have gavn for dig. Proteinpulver findes med mange forskellige smage og kan blandes med/på mange forskellige måder. Er det første gang du prøver proteinpulver og du endnu ikke har fundet din favorit anbefaler vi en realtiv neutral smag som: vanilje.

Vores anbefaling: BodyLab

BodyLab er en af de største danske webshops der forhandler proteinpulver og andre kosttilskud. Bodylab har eksisteret siden 2001 og har en enorm kunde databse. Med mere end 16.000+ anmeldelse får Bodylab en flot score på 9.7 ud af 10 på Trustpilot. BodyLab udmærker sig med god service og løbende knaldtilbud. I skrivende stund er der gratis fragt på alle produkter.

Hvorfor snakker alle om proteiner?

Proteiner er essentiele byggesten i alle levende mekanisme. Proteiner fungerer som katalysatorer der er gavnlige for forskellige vigtige processor i menneskekroppen. I følge WHO har menneskekroppen brug for 0.83 gram protein per. kilo kropsvægt dagligt hvilket svarer til mellem 10% og 20% af det daglige kost indtag.

Proteiner består af aminosyrer som er kroppens byggesten. Der findes 20 forskellige aminosyrer, hvoraf 10 er essentielle. Kroppen kan ikke selv producere de 10 af de 20 aminosyrer i tilstrækkelige mængder. De essentielle aminosyrer skal derfor komme fra kosten og først når kroppen har alle 20 aminosyrer, kan alle de nødvendige proteiner i kroppen produceres. Mangler kroppen nødvendige aminosyrer til at producerer protein kan følgende symptomer opstå: træthed, svaghed, hårtab og manglende muskelmasse. Der er altså ingen tvivl om at proteiner er vigtige. Det daglige protein indtag opnås ofte gennem: kød, æg, sojaprodukter, mejeriprodukter, frø, nødder, kerner, bønner og forskellige bælgfrugter.

Ønsker du at opbygge ekstra muskelmasse kan det være fordelagtigt at supplere din almindelige kost med ekstra protein. Dette gøre ved at drikke væske med tilsat proteinpulver. I en god kombination med proteinrige mad produkter kan du nemt og hurtigt opbygge en flot og veltrænet krop.

Hvordan skal proteinpulver indtages?

Proteinpulver kan indtages af alle køn og aldre. De bedste resultater fås ved indtagelse indenfor 30 min efter hård træning gerne med en lille mængde kulhydrat. Følg altid anvisningen på pakken. Som tommelfingerregel siger man at alt over 2 gram protein pr. kilo kropsvægt er unødvendigt og kan være direkte skadeligt for nyrene.

Er der bivirkninger?

Nogle vil opleve mere uren hud når begynder på ekstra protein indtag. Det er særligt protein skabt på animalske kilder som kan indeholde en del hormonstoffer der påvirker huden. Mere sjælendt kan der opbygges syre i kroppen som giver ledsmerter blandt andet i ryg og led. Dette problem opstår ved et for stort indtag.

Indtag altid proteinpulver med respekt for din krop. Undgå dårlige produkter og sørg for ikke at indtage for store mængder. Kombiner desuden indtaget med sundt og nærende mad.

Kilder: https://da.wikipedia.org/wiki/Proteinhttp://www.fitnessliv.dk/sundhed/ernaering/protein/http://proteinpulver.guide